Færra te’ Mexico

Færra te’ Mexico

Akkurat som Lynnie Treekrem, har Tom Erik Nykås lenge ventet på å få dra til Mexico og bedrive gatekunst med sin nyvunne kollega Spike.
Spike er en internasjonalt anerkjent gatekunstner fra Mexico, som reiser rundt i hele verden og gleder og provoserer med sin gatekunst. Han er utrolig dyktig, og tro mot sine folkloristiske, Mexicanske røtter. Han lager utrolig fargerik og spennende gatekunst. Et eksempel er Arkaden i Skien.
I fjor sommer beriket han Skien by med tre spennende malerier: Mølleveggen, Arkaden (begge disse i samarbeide med Tom Erik) og Kirkegata.

De to møttes under Gatekunstfestivalen i Skien 2018.

Tom Erik Nykås er en av 4 lokale kunstnere Hjerte for Skien plukket ut til å delta på Gatekunstfestivalen vi arrangerte i fjor, sommeren 2018. Ett av våre mål var å involvere lokale ungdommer for å styrke deres kompetanse og nettverk, og denne reisen til Mexico er en del av det prosjektet. Turen er sponset av Hjerte for Skien.
Tom Erik og Spike traff hverandre altså under festivalen her i Skien i fjor, Vi, det vil si foreningen Hjerte for Skien, har lenge hatt planer om å sende han til Mexico for å lære mer om gatekunst og å utvide nettverket både på egne og Grenlands vegne.

Les mer om foreningen Hjerte for Skien her: https://www.facebook.com/hjerteforskiensentrum/

I morgen, 13.mars, vender han nesen mot Mexico hvor han skal møte opp med Spike i 1500-tallsbyen Morelia, 3-4 timers busstur fra Mexico City. Det er nesten så jeg kan kjenne det rødbrune støvet fra busshjulene som siver inn det åpne bussvinduet mens sola steker på klapperslanger og kaktuser i menneskehøyde. Mulig jeg har lest for mange Louis Masterson-bøker, men jeg ser for meg at dette vil bli en fantastisk opplevelse.

At Tom Erik velger å «færra te’ Mexico» håper vi vil styrke gatekunstmiljøet i Grenland.

… og det har hele tiden vært vårt ønske.

Vi ønsker Tom Erik to fantastiske uker i Mexico, og håper det åpner en verden av kreativitet og fellesskap som han kan bringe med seg tilbake i folden. Og at vi kanskje kan klare å bygge opp et lite kraftsenter for gatekunst i Grenland.

Vi venter i spenning på reisehistorien til Tom Erik.

Buen viaje!!