Velkommen :)

«DO NOT GO GENTLE INTO THAT GOOD NIGHT»

…skrev Dylan Thomas i 1947. » Rage, rage against the dying of the light».

Fergemann Tid: Rage against the dying of the light

Jeg tilhører den generasjonen som sannsynligvis vil bli dradd skrikende og protesterende inn i alderdommen, altså vi som plent nekter å bli gamle. Som stadig mener å fremstå minst 20 år yngre i sinn og skinn en det vi egentlig er. Som nekter å gi oss, nekter å stagnere. Av og til tenker jeg at når jeg nærmer meg «the dying of the light», ville jeg om jeg orket dra frem mobilen og tenne lykten.
Og det er noe av det jeg ønsker å dedikere blog’en min til. Retten til å sprelle så mye vi vil, så lenge vi orker. Og så enda litt 🙂

RAGE, RAGE….

Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

Les hele diktet her.

Dette diktet av Dylan Thomas har alltid gjort sterkt inntrykk på meg. Klikk på linken for å lese hele.

Hold deg ung til sinns: Rage against the dying of the light

DANS SOM OM INGEN SER!

For det å bli eldre er ingen grunn til å stoppe å utvikle seg, lære nye ting, oppfylle drømmene sine til tross for alder. De fleste av oss har antageligvis en «Bucket-list», enten vi er det bevisst eller ikke. Så hva med å tørre mer, sprenge alle forestillinger om hvordan en verdig senior oppfører seg, være mer uredd, leken og nysgjerrig? Alt det der som rett og slett bare handler om å være levende.

SENORITAS?

Vi kaller oss så fint seniorer, det klinger muligens bedre enn «eldre» 🙂 Da tenker jeg umiddelbart at en bitteliten omskriving er på sin plass, så blir det hele mye festligere: Hva med å omskrive det til Senors og Senoritas? 🙂

INGEN ER LIKE.

Vi er selvsagt alle ulike. Noen synes det er trygt og godt å kunne gå inn i alderdommen og roe ned, være fornøyd med det man har fått til og ha rolige dager. Og ære være dem for det.
Men vi må også skape en plass for oss andre. Og den plassen må være stor, for vi skal spinne med armene rett ut og håret flagrende i vinden 🙂

Dans! Rage against the dying of the light

Vi vil ikke presses inn i konformitet og vedtatte rammer, og det har heldigvis mange i vår generasjon forstått.
Jeg gleder meg til å dele ideer og tanker med dere, og forhåpentligvis også få masse god feedback.

MUSIKK.

Min beste venn, kjæreste og ektemann, Geir Fragell, har fått sin helt egen kategori i bloggen. Han vil servere sin Top Ti-liste på musikksiden i ny og ne. Du finner linken til disse ved å klikke her.

Fra tid til annen vil han også komme med en og annen tankerekke og innspill fra musikkens verden.
Geir er journalist, men har også vært musiker i over 40 år. Han lever og ånder for musikk, noe hjemmet vårt bærer sterkt preg av.

NOK BLOGGERE NÅ, KANSKJE??

Verden er full av bloggere, og mange av oss er lettere frustrerte over at samfunnet omfavner idealer som helst burde vært tiet ihjel. Kanskje er en blog til det siste vi trenger 🙂
Men så får vi prøve å være en motvekt, da. Seniorenes opprør mot usunne idealer og kamp for retten til å leve fullt ut så lenge vi orker.

…. MEN HVA DRØMMER DU OM Å FÅ TIL?

Hvis du skulle velge ÈN drøm du ikke har fått oppfylt ennå, hva ville det vært, uten å ta hensyn til alder og «teknisk» tilstand?

Så håper jeg vi følges 🙂
Beste hilsen fra Trine.